Dan očarljivih rastlin 2023

Osrednji dogodek Dneva očarljivih rastlin 2023 bo potekal v petek, 26.5.2023 od 9h do 17h v Biološkem središču. Na dogodku se bodo obiskovalci lahko udeležili dveh predavanj vrhunskih znanstvenic in 30 interaktivnih delavnic, na katerih se bodo preko aktivne udeležbe (mikroskopiranje, pipetiranje, izdelava izdelkov, risanje, slikanje, tiskanje, določevalni ključ, čutne zaznave, kviz, igra…) seznanili z različnimi vidiki pomena rastlin in znanosti o rastlinah.

Dopoldansko dogajanje je namenjeno dnevom dejavnosti za učence predmetne stopnje osnovne šole, ko se bodo vsi otroci udeležili 4-urnega programa. V popoldanskem času pa se bodo skupine nadarjenih osnovnošolcev, učencev izbirnih predmetov in krožkov ter individualni obiskovalci lahko udeležili 2, 3 ali 4-urnega programa. Delavnice bodo izvedli znanstveniki, univerzitetni profesorji, študenti in drugi sodelavci.

Zaradi izjemnega zanimanja za udeležbo smo za Dan očarljivih rastlin 2023 zapolnili že vsa mesta za udeležbo organiziranih šolskih skupin. Možne so le še prijave za individualne obiskovalce v terminu od 16h do 17h. Za prijavo izpolnite prijavnico in jo pošljite na naslov na naslov marusa.pompe.novak@nib.si. Prijave zbiramo do zapolnitve mest.

Prijavnica za individualne raziskovalce

V kolikor nam ne bo uspelo pridobiti sofinanciranja, bo za udeležbo v času med 9h in 13h potrebno plačilo 3 EUR na osebo, v času med 13h in 17h pa 2 EUR na osebo. Kot vsako leto do sedaj se bomo tudi letos po najboljših močeh trudili, da bi pridobili sofinanciranje dogodka in s tem omogočili brezplačno udeležbo.

Veselimo se srečanja z vami!

Dan očarljivih rastlin koordinirajo