Dan očarljivih rastlin 2018

V petek 25. maja 2018, sta bila očarljivost in pomen rastlin na našem planetu ponovno v središču zanimanja, saj je v Sloveniji že sedmič potekal Dan očarljivih rastlin. Osrednji dogodek je potekal v Biološkem središču v Ljubljani od 9h do 17h, kjer so bile rastline predstavljene na delavnicah in praktičnih prikazih. Osrednji dogodek je v organiziranih skupinah obiskalo preko 950 osnovnošolcev iz cele Slovenije, nekaj pa je bilo tudi individualnih obiskovalcev. Dogodki so potekali tudi v drugih krajih po Sloveniji (Trenta, Rašica).

Program dogodkov ob Dnevu očarljivih rastlin 2018

Utrinki

Mediji

https://4d.rtvslo.si/arhiv/nocni-obisk/174541823

https://o-sta.si/22480/dan-ocarljivih-rastlin

https://www.napovednik.com/dogodek210091_dan_ocarljivih_
rastlin_fascination_of_plants_day

https://www.tnp.si/sl/obiscite/koledar-dogodkov/Dan-o-arljivih-rastlin-/

http://www.trubarjeva-domacija.si/novice/zadnje-novice/609-dan-ocarljivih-razstlin

https://www.slonep.net/vrt-in-okolica/?view=sejmi&id=1333

http://www.osgradec.si/2018/05/dan-ocarljivih-rastlin-2/

http://www.os-domzale.si/files/2018/05/obvestilo-u%C4%8Denci-rastline-2018.pdf

http://www.os-vperka.si/novica/1154/naravoslovni-dan-dan-ocarljivih-rastlin/

Organizatorji

V Sloveniji je, kot vsa leta do sedaj, tudi v letu 2018 dogodke ob Dnevu očarljivih rastlin koordiniralo Slovensko društvo za biologijo rastlin (SDBR), ki je v sodelovanju s številnimi drugimi organizacijami, ki se ukvarjajo z raziskavami rastlin in njihovim pomenom organiziralo več dogodkov.

Sodelujoči: Nacionalni inštitut za biologijo, Gozdarski inštitut Slovenije, Botanični vrt Univerze v Ljubljani, Oddelki za agronomijo, biologijo, krajinsko arhitekturo in lesarstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, Višja strokovna šola za kozmetiko in velnes Ljubljana, Triglavski narodni park, Prirodoslovni muzej Slovenije ter Zavod Parnas.

Pokrovitelji

Častni pokrovitelj Dneva očarljivih rastlin 2018 je National Geographic Slovenija.