Dan očarljivih rastlin 2014

V petek 23. maja 2014 sta bila očarljivost in pomen rastlin na našem planetu ponovno v središču zanimanja, saj je v Sloveniji že tretjič potekal Dan očarljivih rastlin. Osrednji slovenski dogodek je potekal v Botaničnem vrtu v Ljubljani, kjer so bile rastline predstavljene na različne načine (delavnice, praktični prikazi, kvizi, igre, razstave). Osrednji dogodek je obiskalo preko 600 osnovnošolcev in dijakov iz cele Slovenije. Spremljevalna dogodka Dneva očarljivih rastlin sta bila literarni in likovni natečaj z razstavo nagrajenih likovnih del, aktivnosti pa so potekale tudi na drugih lokacijah (Ljubljana, Maribor, Trenta).

Program dogodkov ob Dnevu očarljivih rastlin 2014

Utrinki

Natečaji

Dan očarljivih rastlin sta spremljala Likovni in literarni natečaj revije PIL.

Organizatorji

Tudi v letu 2014 je dogodke ob Dnevu očarljivih rastlin v Sloveniji koordiniralo Slovensko društvo za biologijo rastlin (SDBR), v sodelovanju s številnimi drugimi organizacijami, ki se ukvarjajo z raziskavami rastlin in njihovim pomenom.

Sodelujoči: Botanični vrt Univerze v Ljubljani, Oddelki za agronomijo, biologijo, krajinsko arhitekturo in lesarstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, Nacionalni inštitut za biologijo, Kmetijski inštitut Slovenije, Visoka šola za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici, Prirodoslovni muzej Slovenije, Triglavski narodni park, Botanično društvo Slovenije, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru, Biotehniški izobraževalni center Ljubljana, TrancÆdventure ter Založba Mladinska knjiga revija Pil.