Dan očarljivih rastlin 2012

V Sloveniji je glavni organizator Dneva očarljivih rastlin Slovensko društvo za biologijo rastlin, ki je v sodelovanju s 16 organizacijami, ki se ukvarjajo z raziskavami in promocijo rastlin, organiziral 17 dogodkov. Osrednji slovenski dogodek, ki se ga je udeležilo okoli 250 ljudi, je potekal v Botaničnem vrtu v Ljubljani, kjer smo predstavili rastline na različne načine, od praktičnih prikazov do poljudnega predavanja. Spremljevalna dogodka Dneva očarljivih rastlin sta bila fotografski in literarni natečaj. Aktivnosti so potekale tudi v drugih krajih po Sloveniji, saj so se Dnevu očarljivih rastlin pridružile še številne druge organizacije, ki so organizirale delavnice in dneve odprtih vrat v muzejih, vrtovih, nasadih,…

Program dogodkov ob Dnevu očarljivih rastlin 2012

Program dogajanja po Sloveniji

Utrinki

Organizatorji

V Sloveniji je dogodke ob Dnevu očarljivih rastlin koordiniralo Slovensko društvo za biologijo rastlin (SDBR), ki je v sodelovanju s številnimi drugimi organizacijami organiziralo več dogodkov.

Sodelujoči: Botanično društvo Slovenije, Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Botanični vrt Univerze v Ljubljani, Nacionalni inštitut za biologijo, Kmetijski inštitut Slovenije, Gozdarski inštitut Slovenije, Založba Mladinska knjiga revija Pil, Moj Planet, Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, Arboretum Volčji Potok, Prirodoslovni muzej Slovenije, Triglavski narodni park, Botanični vrt Univerze v Mariboru, Ocean Orchids ter Moderna galerija Ljubljana in Muzej moderne umetnosti Metelkova.